´╗┐

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan.Het is meestal een waarschuwing dat er wat aan de hand is. De meeste voetproblemen zijn op te lossen, en de pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

Het wassen van uw voeten

Was uw voeten dagelijks met lauw water. Te heet of te koud is nooit goed. Was de voeten ook liever niet met zeep. De zuurgraad van de huid wordt daarmee verstoord en kan weer voor problemen zorgen. Droog uw voeten altijd zeer goed af neem daar ook de tijd voor. Vooral tussen de tenen en natuurlijk met een schone handdoek. Het allerbeste zou zijn om niet meteen de sokken aan te trekken maar ze nog even aan de lucht te laten drogen.

Voorkom ingroeiende teennagels

Een ingroeiende teennagel is meestal een erg pijnlijke aandoening. Deze komt het meeste voor aan de grote teen. Ook bij een ingroeiende teennagel is het zaak om die zo snel mogelijk te laten behandelen. Is hij namelijk helemaal ingegroeid door een te late behandeling dan is de kans op een onsteking erg groot en dat moet u echt niet willen.De grootste veroorzakers van een ingroeiende teennagel zijn druk door slecht passende schoenen, het verkeerd of te kort knippen van de nagels. Een weke nagelomgeving door bijvoorbeeld transpiratie.

Schimmelinfectie aan de voet of nagels

Heeft u last van een schimmelinfectie gebruik dan een aparte schone handdoek voor het afdrogen van uw voeten. Was deze handdoek op minimaal 60 graden maar het liefst nog op 90 graden. Op 60 graden worden niet alle sporen van de schimmel gedood en op 90 graden wel. Gebruik daarnaast ook een schimmeldodend middel verkrijgbaar bij de pedicure. Om het helemaal goed te doen moet u ook dagelijks uw sokken en schoenen inspuiten of met poeder behandelen tegen schimmels. Als u eenmaal een schimmelinfectie heeft duurt het erg lang voordat u er weer vanaf bent.

Marian Martens Nicassiusstraat 7a,  5591EW Heeze tel : 0650298825